Hazánkban is vannak naperőművek

Hazánkban is egyre több a naperőmű

Hazánk is igyekszik beállni a napelemes energia előállításában kimagasló eredményeket elérő országok sorába. Ez főleg abban mutatkozik meg, hogy számtalan háztetőre szereltek napelemet, sőt, már néhány naperőmű is hozzájárul az energiatermeléshez.

Igaz, hogy ezek nem vehetik fel a versenyt azokkal, amiket Kínában, Németországban vagy újabban Marokkóban építettek, de valahol el kell kezdeni. Az AM TECHNIK KFT. minőségi napelemeket, de amennyiben igény van rá, naperőmű telepeket létesít Magyarország területének bármelyik részén. Természetesen az itt dolgozók a munkálatokat teljes egészében elvégzik, vagyis ha szükséges, akkor acélszerkezeteket és minden szerelést vállalnak, ami ezzel kapcsolatos. Sőt, 20-25 év garanciát is garantálnak az általuk épített naperőmű létesítményekre.

Gondoljon csak bele, hogy naponta 174 petawatt energia sugárzik a Napból a Földre, amiből nagyjából 70 százalékot eresztenek át a különféle légrétegek. Kellő mennyiségű naperőmű segítségével, annyi energiát lehetne termelni, ami az egész föld szükségletét ellátná.