Tudta? A most született gyermek számára is köthető megtakarítás.

Gyermek megtakarítás
Gyermek megtakarítás

Fontosnak tartja, hogy gyermeke mindenből a legjobbat kapja? Szeretne már most odafigyelni arra, hogy az oktatási költségek és az első lakásvásárlás se jelentsenek finanszírozhatatlan anyagi terhet? Tudta, hogy már akkor gondoskodhat az anyagi biztonságról, amikor gyermeke még egy éves sincs? Minél korábban elkezdi a takarékoskodást, annál több pénzt sikerülhet összegyűjteni. Természetesen nem mindegy, milyen megtakarítási formát választ, hiszen ezen nagyon sok múlhat. De mégis milyen lehetőségei vannak? Ahelyett, hogy lekötött betétek formájában igyekezne hozamhoz jutni, érdemes inkább többet megtudnia a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő gyermek megtakarítási formákról.

Többféle gyermek megtakarítás elérhető akár a most született gyermek számára. A Babakötvény és a mellé között Start számla adókedvezményre jogosít, és a 19. évben biztosít hozzáférést a félretett pénzhez. A gyermekek számára indítható megtakarítási programok biztosítási védelmet tesznek lehetővé, és akár a 3. évtől hozzáférhetőek, 10 év után pedig kamatadó mentességet garantálnak.

Sokan vannak, akik nehezen igazodnak el a különféle megtakarítási formák között. Számukra azt javasolják a hozzáértők, hogy forduljanak független szakértőhöz, aki elkalauzolja őket a témában. A megfelelő szakember elsődlegesnek tartja, hogy ügyfélként igényeinek és anyagi lehetőségeinek minden szempontból megfelelő ajánlat mellett tegye le a voksot. Gondoskodjon már most arról, hogy az oktatással, főiskolai tanulmányokkal kapcsolatban is biztos anyagi háttér álljon gyermeke mellett!