Páraelszívóval megszüntethető a penészesedés

Páraelszívó
Páraelszívó

Gyakran felmerül a kérdés, hogy mit lehet tenni, ha a konyhában megjelenik a falakon a penész? Nos, több megoldást is ismerünk a penész eltüntetéséré, de talán ilyen esetekben a leghatékonyabb megoldás a páraelszívó felszerelése lehet.

Persze használhatunk különböző vegyszereket és házi praktikákat is a penészfoltok eltávolítására, de azzal csak a tüneteket kezeljük, az okot nem szüntetjük meg. Így időről-időre meg kell küzdenünk vele. A páraelszívó azonban hosszantartó védelmet biztosít.

A konyhákban jelentősen magasabb a páratartalom, a főzés során keletkező gőz miatt. Ez a falak átnedvesedéséhez vezet, ami kedvez a penészgombák megjelenésének. Ha csökkentjük a páratartalmat azáltal, hogy a képződő gőzt kivezetjük a szabadba, akkor idővel a falak kiszáradnak és a penész magától elpusztul.

A páraelszívó ugyanakkor a kellemetlen szagokat is megszünteti, ami sütés-főzés közben keletkezik. A készülő ételeknek általában jó illata van, azonban ezek beivódnak az ülőgarnitúra kárpitjába és keveredve már kellemetlen hatást keltenek.