A teljes kiőrlésű zabliszt jelentősége a konyhában

Teljes kiőrlésű zabliszt

Az alapélelmiszerek vásárlása során, érdemes odafigyelni arra, hogy olyan termékeket szerezzünk be, amelyekben minden fontos vitamin és ásványi anyag megtalálható, amire a szervezetünknek szüksége van.

A teljes kiőrlésű zabliszt sokkal több rostot, antioxidánst és fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos búzaliszt, így előnyösebb a szervezet számára. Ugyanakkor rengeteg fontos ásványi anyag is megtalálható az összetételében.

A kálium, a kalcium és a magnézium mellett, van benne alumínium, cink és még vas is. A B- és az E-vitamin tartalma szintén jelentős. A teljes kiőrlésű zabliszt a cukorbetegeknek is hasznos lehet, hiszen alacsonyabb a szénhidrát tartalma és lassabban szívódik fel, így nem emeli meg jelentősen a vércukorszintet.

Kiválóan használható minden esetben önmagában, de másféle lisztekkel keverve is. A teljes kiőrlésű zabliszt az ételek tartósításában is jelentős szerepet játszik, ugyanis megakadályozza az avasodást. Rendszeres használatával a szervezetünk ásványi anyag tartalma kiegyensúlyozottá válik.