Ismerje meg a kata adózás lehetőségeit!

Kata adózás
Kata adózás

A bürokrácia és a számtalan jogszabály, aminek meg kell felelni, az egyéni vállalkozókat sem kíméli. Sokan azon buknak el, hogy nem tudnak kiigazodni ebben az egyszerűnek távolról sem nevezhető világban. A kata adózás egyéni vállalkozók, egyéni cégek, kizárólag magánszemély taggal rendelkező betéti társaságok és közkereseti társaságok számára szóló egyszerűsített adózási forma.

Előnye, hogy aki ez választja, az lényegében csak a kata törvény előírásait kell ismerje és ennek kell megfelelnie. A kata adózás már meglevő cégek számára is választható és az újonnan induló vállalkozások esetében pedig az adóhatóságnál való bejelentkezéskor választhatják a katát, így már kezdetektől ennek megfelelően indulhatnak.

Ha szeretne informálódni a kata adózás lehetőségeiről, előírásiról, feltételeiről vagy hasznos adózási tanácsokat olvasna, amelyek olyan módon vannak megfogalmazva, hogy a hétköznapi ember is megérthesse, akkor látogasson el a www.adokultura.hu weboldalra, ahol G. Novák Mária segít az adóspórolásban!