Természetes étrend-kiegészítőkkel az immunrendszerért

Immunrendszer erősítők

Az immunrendszer a szervezet védekező rendszere, amely elpusztítja a szervezetre káros idegen anyagokat, kórokozókat. Ahhoz, hogy működése zökkenőmentes legyen, szüksége van vitaminokra, ásványi anyagokra stb. Ajánlott immunrendszer erősítők gyenge immunrendszer esetén a természetes, gyógynövény alapú immunerősítő készítmények.

Ilyen például a nagyon régóta ismert és használt bodza vagy a grapfuit magjából készült olaj, amelyek erős fertőtlenítő hatással rendelkeznek. A gyenge immunrendszer javítható homoktövis vagy goji bogyó fogyasztásával, hiszen mindkettőnek nagyon magas a C-vitamin tartalma. Ezeken kívül fontos megemlíteni a gránátalmát, propoliszt, méhpempőt mint természetes immunerősítőket.

A megfelelő étrend mellett gondoskodni kell a kellő folyadékmennyiségről is. Igyekezni kell minél több időt eltölteni a szabadban és időt szakítani a mozgásra. Ugyanakkor a szervezetnek szüksége van a pihenésre. A hosszú ideig tartó kialvatlanság, fáradtság, kimerültség gyengíti az immunrendszert. Nem szabad elfelejteni, hogy a megelőzés a legjobb orvosság.