Kiváló segédprogram a Broken Link Checker

Broken Link Checker

A számítástechnika világa nagyon sok újdonságot, érdekességet hozott magával. Gondolhatjuk azt idősebb fejjel, hogy mennyire jó a fiataloknak, akik már beleszületnek ebbe és készség szerint tudják majd használni a különféle rendszereket. Tanulni viszont sohasem késő, így bárki nekikezdhet.

Itt van máris a Broken Link Checker, ami olyan egyedi bővítmény, amire azoknak lesz leginkább szükségük, akik rendszeresen foglalkoznak weboldalak átvizsgálásával, azok állapotának, releváns tartalmának javításával. Az aprólékos feladatok, amik órákat vagy napokat vennének igénybe, könnyen kiadhatóak egy programnak.

A Broken Link Checker rövid idő alatt akár több 100 oldalnyi szöveget átnéz és kiszűri azokból a rossz hivatkozásokat. Legyen szó oldal, kép, táblázat, vagy bármilyen egyedi címről, az idővel változhat, a felület a tartalommal együtt költözhet és hasonlók. Ezek után viszont marad hátra egy rossz hivatkozás, amit muszáj bizonyos időközönként felülvizsgálni, már amennyiben adunk a hitelességre. A Broken Link Checker ebben lesz kiváló segédeszköz, csak munkára kell fogni.

Minden SEO beállítás kiemelten fontos?

A SEO vagyis keresőoptimalizálás az évek múlásával hihetetlenül nagyot változott. Vannak olyan szempontok, amik kiemelt szerephez jutottak régen, de manapság már jóformán semmilyen jelentőségükről sem lehet beszélni. A SEO beállítás területén a meta leírás hasonló témakör.

Amíg a kezdetekben erre nagy figyelmet fordított a Google és az befolyásolta az oldal besorolását, addig mára elveszítette ezt a jelentőségét. Akkor nincs is miért foglalkozni vele? A meta leírás, mint SEO beállítás lehet elhanyagolható lenne, de marketing szempontból mégsem az. A néhány szóban összefoglalt tartalom kattintásvadász kialakítása könnyen elcsábíthatja az érdeklődőket.

A cél pedig pontosan ez. A figyelem felkeltése mindig döntő fontosságú, amennyiben cél a látogatók bevonzása. Az elhanyagolható SEO beállítás tehát ne legyen félvállról véve, mert annak kézzelfogható jelentősége van és csak mi döntjük el, hogy élünk-e vele vagy nem!

A Google algoritmus folyamatosan figyel

A Google algoritmus manipulálása hihetetlenül nagy üzlet, amire sokan törekednek. Mit jelent ez pontosan? Amikor beírunk egy kulcsszót vagy kifejezést a keresőbe, máris jönnek a találatok. Ezekből az első néhány alapvetően szponzorált tartalom jelzővel van ellátva, ami fizetett hirdetést rejt. A többit pedig a rendszer rangsorolja sok paraméter alapján.

A Google algoritmus dolga, hogy megtalálja azokat a releváns felületeket, amelyek a leginkább releváns tartalmat tudja kínálni az érdeklődőknek, adott esetben vásárolni vágyóknak. A harc azért folyik, hogy valakinek az oldala bekerüljön az első 10 találatba, ami ingyen reklámnak is nevezhető. A hitelesség szempontjából ezek a top oldalak a fontosak, mert a legtöbben nem szívesen lapoznak már a Google második oldalára sem.

A cél tehát felkelteni a Google algoritmus figyelmét, de pozitív értelemben. Ennek megvannak a technikái, amit jobb szakemberekre bízni, mert az avatatlan kezek károkat okozhatnak, ami büntetéssel és hátrébb sorolással jár együtt. Van mód ez megelőzni.