Házi praktikák gyomorfájásra

Gyógytea gyomorfájásra

A rendszertelen étkezés gyakran vezethet emésztési problémákhoz, amelyeknek a leggyakoribb tünete a kínzó gyomorfájás lehet. Azonban, ha betartunk néhány egyszerű szabályt, akkor ezt könnyen elkerülhetjük.

A gyomorfájásra léteznek bevált házi praktikák, így nem szükséges rögtön gyógyszer után nyúlni. A fájdalom megelőzhető, ha rendszeres időközönként táplálkozunk és ha a megfelelő ételeket vesszük magunkhoz. A reggeli az egyik legfontosabb étkezés, hiszen a szervezet ebből merít energiát a délig tartó munkához.

Ilyenkor érdemes tápláló, rostokban és vitaminokban gazdag ételt fogyasztani. Fontos az is, hogy a többször keveset elvét alkalmazzuk, hogy ne terheljük túl az emésztőrendszerünket, hiszen az is gyomorfájásra adhat okot. Az evés mellett, a folyadékbevitelre is figyelni kell.

Érdemes már reggel, ébredés után egy pohár vízzel kezdeni a napot. Reggeli közben pedig elfogyaszthatunk egy-két csésze gyógyteát is, ami helyreállítja az emésztést, ha gyomorfájásra panaszkodunk. A cukros ételek kerülése is csökkentheti az emésztési zavarokat.