A hátizsák nélkülözhetetlen túraeszköz

Hátizsák

Hamarosan itt a tavasz és ilyenkor nemcsak a természet kap új erőre, hanem a természetbarát kalandvágyók is. Sokan már most ellenőrzik, hogy a hátizsák és a többi túrafelszerelés útrakész állapotban van-e.

Ha a felszerelés hiányos, akkor most még jó áron beszerezhető a szükséges holmi, hiszen szezon előtt olcsóbban kínálják termékeiket a túraboltok. Ha csak rövid, 1 napos kirándulásra indulunk, akkor a hátizsák lesz a legfontosabb túrakellékünk. Ebbe mindent belepakolhatunk, amire szükségünk lesz a kaland során.

Azonban, ha egy egész hétvégére vagy még hosszabb időre utaznánk el, akkor sátorról és hálózsákról is gondoskodnunk kell. Az ilyen kirándulásokhoz már nem elég egy kicsi hátizsák. Olyat kell venni, amiben minden belefér, amit magunkkal akarunk cipelni.

A túra során ugyanis nem szerencsés még egy kézi poggyászt is magunkkal vinni. Amire szükségünk lesz, az mind bele kell férjen a hátizsákba. Így nem árt alaposan megfontolni pakolás előtt, hogy mi fontos és mi kevésbé az. Nem érdemes felesleges holmit cipelni magunkkal.