Fagyban is helytáll a téligumi

Téligumi
Téligumi

Semmiképp sem szabad várni a nyári abroncs lecserélésével egészen addig, amíg novemberben a hőmérséklet 7,8 Celsius-fok alá esik, hiszen ilyenkor már az is balesetveszélyes lehet, ha valaki a város másik végébe utazik felszerelni a téli típusokat. A téligumi már a valóban rossz idő beköszönte előtt kötelezőnek számít, és ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy egyes országokban a sofőröket megbüntetik akkor, ha november elsejétől kezdődően a nyári abroncsokkal közlekednek.

Ez teljesen érthető, hiszen a nem megfelelő abroncs használata havas, latyakos időben bizony baleseteket is okozhat. Ilyenkor pedig a sofőr nem csak a saját testi épségét kockáztatja, hanem azokét, akik a kocsiban ülnek, illetve a forgalomban lévő többi autót is.

Emellett azok is veszélyben vannak, akik az ideális téligumi fajtával közlekednek, és úgy szenvednek balesetet, hogy a gond okozója egy meggondolatlan, felelőtlen sofőr, aki még mindig a nyárival közlekedik. Ez mindenképp megakadályozható akkor, ha a gépkocsivezető időben, már november előtt a téligumi cseréje mellett dönt.