Autógumi szerelés vagy használt gumiabroncs?

Az autógumi szerelés hamar megy
Az autógumi szerelés hamar megy

A kocsikázás egy remek dolog, hiszen az emberek kevés idő alatt nagy utakat tehetnek meg, ugyanakkor ennek a tevékenységnek veszélyei is vannak. Az autógumi szerelés defekt esetén jöhet szóba, de ezt jobb, ha mindenki egy megfelelő tudással rendelkező szakemberre bízza. Ma már nem minden autóban van pótkerék, ugyanis ezt a törvény egyáltalán nem kötelezi, de az új kocsikhoz a gyártók adnak egy defektjavító készletet.

Az autógumi szerelés ideiglenesen ezzel a kis csomaggal megoldható, hiszen ez tartalmaz egy szivargyújtóról működtethető kompresszort és tömítő folyadékot. Ez utóbbit a kerék szelepén keresztül lehet betölteni, és a kompresszor segítségével szét is lehet oszlatni a folyadékot, ugyanakkor ez a szerkezet még egy kis levegőt is fúj a gumiba.

Ez az ideiglenes autógumi szerelés csakis a következő szervizig tart ki, és a szakemberek azt tanácsolják, hogy nem is szabad sokat közlekedni így, mivel nem biztonságos. Az abroncsszerelő dolgozók azt állapították meg, hogy az esetek nagy százalékában ezt a tömítő folyadékos megoldást nem lehet alkalmazni a túlzottan sérült gumiknál.

A használt gumiabroncs viszont egy kiváló megoldás lehet, ha már a javítás nem jöhet szóba. A Fekete Sas Gumiszerviz a különféle korrigálások mellett használt abroncsok forgalmazásával is foglalkozik, ezért érdemes ehhez a céghez fordulni. Talán sokan azt gondolják, hogy a használt gumiabroncs nem megfelelő, ugyanakkor ez nem minden esetben igaz.

A Fekete Sas műhelyében csakis 80-90%-os gumik vannak, amelyekkel még sokat lehet járni. Természetesen a másodkézből vásárolt abroncsok csakis akkor kínálnak jó lehetőséget, ha a gumijavítás egyáltalán nem lehetséges. Sok helyen gyenge minőségű használt gumiabroncsokat árulnak, amelyek minősége egyáltalán nem felel meg a legkisebb elvárásoknak sem.

De ha Ön nem szereti a rizikót, és garantáltan jó használt gumiabroncs tulajdonosa szeretne lenni, akkor látogassa meg a Fekete Sas műhelyét. A szerviz további elérhetőségeiről a www.defektjavito.hu honlapon informálódhat.