ADR biztonsági tanácsadó tanfolyam menete

Veszélyes anyagok szállítása

A munkakört a tanfolyam elvégzése után tudja betölteni. Az ADR biztonsági tanácsadó képzésre jelentkezhet személyesen, valamint online is. Kétféle oktatással sajátíthat el minden fontos tudnivalót.

Az egyik az alap-, míg a másik az ismeretfelújító tanfolyam. Az első felkészíti, hogy a feladatokat megfelelően végezze el, csakis kizárólag a jogszabályok szerint. Ebben az esetben a kurzus több árucsoportra összevontan történik. A résztvevők saját belátásuk alapján, bármelyiket meghallgathatják.

A második a még érvényes ADR biztonsági tanácsadó bizonyítvánnyal rendelkezőknek ajánlott, mivel 5 év elteltével meg kell azt újítani, ezáltal a tudásukat is felfrissítik, illetve az új rendeleteket is megtanulhatják.

Minden tekintetben odafigyelnek, hogy profi szakemberek töltsék be az állásokat. A veszélyes anyagok szállításánál az ADR biztonsági tanácsadó fontos szerepet tölt be, mivel minden lényeges döntést ő hoz meg. Az ilyen cégek és vállalkozások a veszélyes áruk szállítása esetében kötelesek szakembert foglalkoztatni.