A zöld tea jótékony hatásai

Zöld tea
Zöld tea

Rengeteg ember azért fogyasztja a különféle teákat, mert tudja, hogy jótékony hatással vannak a szervezetre. Ez mindenképp igaz a zöld tea fajtára, aminek pozitív effektjeit rengeteg tudományos kísérlet és vizsgálat is igazolta, így ez a típus semmiképp sem tartozik azon változatokhoz, amelyeknek jótékony hatásai abszolút kitalációk.

Érdemes tudni, hogy a zöld tea hatóanyagai segíthetnek a fogyásban, rákmegelőző hatással rendelkeznek és képesek csökkenteni a koleszterinszintet is. Sőt, a legújabb kutatások arra is rávilágítottak, hogy ennek érvédő szerepe van. Nem meglepő, hogy az ősi kínai orvoslásban a zöld tea központi szereppel bír, amit a mai napig igen nagy tisztelet övez.

Kínában és egyéb ázsiai országokban a zöld tea tradicionális italnak tekinthető, amit speciális módon készítenek és fogyasztanak el. Hazánkban is igen elterjedt és számos helyről megvásárolható, legyen az patika vagy akármilyen drogéria. Sokan azonban az online áruházak mellett döntenek, hiszen tudják, az árak alacsonyak.