A hidegen sajtolt olaj nagyobb hatóanyag tartalmú

Nagyszerű hidegen sajtolt olaj
Nagyszerű hidegen sajtolt olaj

Sok olyan növény van a termesztésben, amit felhasználnak olajok készítésére. Az egyik leggyakrabban felhasznált, amit mindenki ismer, az a napraforgó olaj, de létezik még számos másféle ezen kívül. Az olyanokat, mint a kender vagy tökmag érdemes hidegen sajtolt olaj formájában készíteni és hasznosítani.

Azért lehet jobban kihasználni az így nyert kivonatokat, mivel a meleg eljárások közben megtörténhet, hogy bizonyos hasznos anyagok, mint vitaminok vagy zsírsavak lebomlanak, így nem tudnak megfelelően felhasználódni a szervezetben.

Mindig egy lap tézis lehet számunkra az, hogy a legtöbb növényt, amit lehetséges igyekezzünk saláta formájában, nyersen bevinni a szervezetünkbe, hiszen így nyerjük ki a legtöbb vitamint, amit aztán a testünk nagymértékben fel tud használni és beépíteni. Ugyanez a helyzet a hidegen sajtolt olaj esetében is, mert így a magvakból kinyert folyadék, a lehető legmagasabb koncentrációban tartalmaz minden számunkra hasznos anyagot, amit a testünk és immunrendszerünk nagyon meg fog hálálni, ha ilyen formában visszük be.