Víztisztító szűrőbetét a konyhai tisztítókészülékekbe

Víztisztító szűrőbetét konyhai víztisztítókba
Víztisztító szűrőbetét konyhai víztisztítókba

Az ivóvíz minősége néha nem megfelelő, hiszen véletlen balesetek mindig történhetnek a tisztítóállomáson. Ezért érdemes a felhasználás előtt még megtisztítani a fogyasztásra szánt vizet. Ezt egy csapra szerelhető készülék és egy víztisztító szűrőbetét segítségével könnyedén megteheti.

A tiszta víz előállítása így gyerekjáték lesz. Nem okoz több gondot a kemény víz a konyha és fürdőszobai berendezésekben, mert a háromszintes víztisztító szűrőbetét a vízkeménységet okozó kalcium és magnézium ionok nagy részét képes eltávolítani.

Csak annyi ion marad a vízbe, ami már nem okoz vízkövesedést, viszont a szervezet számára szükséges. Így van ez más fontos ásványi anyagokkal is. Azokat ugyanis nem szűri ki a víztisztító készülék, legfeljebb a koncentrációjukat csökkenti, ha az túl nagy lenne.

A víztisztító szűrőbetét nemcsak a szervetlen ionokat és molekulákat képes eltávolítani az ivóvízből, hanem a szerves szennyezőanyagokat is kiszűri. Sőt, a vízbe került kórokozó mikroorganizmusoktól és az egyéb apró biológiai szervezetektől sem kell tartanunk, mert azok is elpusztulnak a szűrőben.