Visszafogott és sziporkázó drágaköves gyűrűk

Drágaköves gyűrűk
Drágaköves gyűrűk

Amikor mindennapi viseletre szeretne gyűrűt vásárolni magának vagy valaki másnak, akkor már drágakövest választ az ember. A drágaköves gyűrűk ugyanis sokkal szélesebb skálán tudják elvégezni ennek a fajta önkifejezésnek a feladatát. A lehetőségek és a kombinációk tárháza ugyanis végtelen. A formák, az anyagok, a kövek sokasága ugyanis olyan drágaköves gyűrűk létrehozását teszi lehetővé, melyek igazán illenek az Ön ujjára. A kérdés csupán annyi, hogy Ön mit szeretne? Először mindenképpen azt kell tisztáznia, hogy milyen alkalmakkor szeretné viselni a gyűrűt?

Ha hétköznapokon is hordani akarja, akkor érdemes kompakt, egyszerű formájú és lekerekített élű középvastag darabot választania. Leginkább a fehér- vagy a sárgaaranyból készült gyűrűket szokták erre a célra választani. A köve lehet egyszerű cirkónium vagy gyémánt is. A színes drágaköveket csak azok szeretik viselni, akik speciálisan azt a színt preferálják. Az ametiszttel, smaragddal, rubinnal díszített drágaköves gyűrűk ugyanis nem mindenkinek valóak. Hétköznapokra ezért inkább szokták ajánlani a kisköves gyémántgyűrűket. Akár a kővel körberakott darabok is megfelelhetnek a mindennapi viselet céljára.

Ha különleges darabot szeretne magának vásárolni, amelyet csak ünnepnapokon fog viselni, akkor már lehet színes drágaköves gyűrűk közül válogatni. Ezt még inkább speciálissá teheti egy nem megszokott formatervezés vagy szín. Nagyon kedvelik ugyanis a fehér- és rózsaaranyból készült ékszereket a hölgyek, mivel ez még érdekesebbé teheti a gyűrű megjelenését és ezáltal az egész összképet.

Ha már ilyesmiben gondolkodik, akkor érdemes nagy követ választani a foglalatba, hadd legyen mi sziporkázzon a kezén. Ne gondolja, hogy lehet túl nagy követ választani, ami már átlépi a jó ízlés határát, ugyanis a különleges alkalmakra tervezett gyűrűk egyik legfőbb jellemzője az, hogy szabad teret engednek a formáknak és méreteknek. Az ilyen drágaköves gyűrűk általában nem szériában készülnek, hanem csak néhány darab van belőlük. Ezért is vannak általában az ékszerészetekben más vitrinbe helyezve.