Szőnyeg és luxus a lakásban

Modern szőnyeg

Ki ne szeretné, ha az otthona valódi, utánozhatatlan esztétikai élményt nyújtana? Sokan ezzel a vágyunkkal vágunk bele a bútorok, a padlózat, a csempe, a dísztárgyak, a függöny vagy a szőnyeg kínálat felderítésébe. Ez utóbbi esetében igazi mestermunkákat is hazavihet az ember, az igényének megfelelően, hiszen a kézi készítésű szőnyegek, a maguk különleges hangulatával és aprólékos kidolgozásával, már-már luxustermékeknek számítanak.

Éppen ezért, a megfelelő anyagi háttér is szükséges beszerzésükhöz, de biztosak lehetünk benne, hogy ez a szerelem egy életen át ki fog tartani. A kézi technológiával készült szőnyegek lehetnek szövöttek, ezek a kilimek és a torontáliak, valamint csomózottak és hurkoltak, ezek pedig a perzsaszőnyegek.

Alapanyagaként használnak gyapjút, lent, kendert, pamut, selyemfonalat. Élénk színek és különleges, karakteres minták jellemzik. Karbantartásuk nagy odafigyelést igényel. Döntésünk az anyagiak és az esztétika mellett, ki kell terjedjen a praktikusságra is, hiszen a szőnyegekről tényleg elmondható, hogy mindig láb alatt vannak.