A szivattyú árak több szempontból is változhatnak

Szivattyú árak

Egy épületnek a gépészeti berendezései nagyon összetettek, sok embernek idegen elemekből állnak. Egy családi ház körül többféle vízkeringetésre használt berendezés található, a keringető szivattyútól a kerti változatig. Azonban nem mindegy, hogy melyiket veszi meg.

A szivattyú árak alapvetően két szempont alapján kerülnek meghatározásra, a minőség és a teljesítmény szerint. Egy laikus felhasználónak az ár a legfontosabb, azután a teljesítmény és végül a minőség. Tehát elmondható, hogy a szivattyú árak alapvetően a teljesítmény függvényében változnak, ezen belül is a típus és a felhasználás módja szintén meghatározó.

A leggyakrabban alkalmazott keringető szivattyú, ami a központi fűtésrendszer egyik fő alkotóeleme, a víz keringetéséért felel. Ma már nagyon sok típusban elérhetőek, változtatható fordulatszámmal, így gazdaságosabb az üzemeltetésük. Mivel ezek elektromos árammal működnek, nem mindegy, hogy éves szinten mennyi áramot kell kifizetni. Tehát, a szivattyú árak a technikai fejletség alapján is meghatározóak lehetnek.