A szelepaknák hasznos elemei az öntözőrendszernek

Szelepaknák

Az öntöző rendszerek, kivéve a csöpögtető csövek, nagyrészt szakszerűen telepítve, a föld alatt futnak, hogy ne akadályozzák a közlekedést. A megfelelő helyen pedig a felszínre jönnek, hogy öntözni tudják az adott területet. A szelepaknák szerepe ebben a történetben főleg az elektromos kiegészítők esetén válik fontossá, hiszen például a föld alá rejtett mágnes szelephez, néha hozzá kell tudni férni.

Ebben segítenek a különböző szelepaknák, amelyek diszkréten eltakarják és megvédik a föld alatt futó csövekre illesztett eszközöket. Kialakításuk révén, nem akadályozzák a csövek fektetését, viszont könnyű hozzáférést biztosítanak a föld alatt húzódó elemekhez.

A szelepaknák fedéllel vannak ellátva, hogy azokat levéve könnyen ellenőrizhessük, javíthassuk az alatta lévő eszközöket. A jellemzően zöld színű tetők kiválóan illeszkednek a környezethez. Az automataontozorendszer.com webáruház kínálatában többféle méretben és formában kaphatóak ezek az eszközök és a szelepaknák tetői külön is megvásárolhatóak, hiszen ezek eltörhetnek, és cserére szorulhatnak.