Strapabíró és tartós bambusz parketta

Bambusz parketta
Bambusz parketta

A bambusz nem a fafajták, hanem a fűfélék családjába tartozik, ennek ellenére kiválóan helytáll a parketták világában. Ugyanis a bambusz parketta, pont a növény életkörülményeinek köszönhetően, sokkal ellenállóbb a kiloccsanó vízzel és párával szemben, illetve rugalmasabb is, mint a keményfából készült változatok.

A kopásálló jellegével kapcsolatban tudni kell, hogy gyártástechnológiától függően, többféle bambusz parketta is létezik, amelyek különböző sűrűséggel rendelkeznek, tehát a sérülékenységük is eltérő. A vertikális és horizontális verziók sűrűsége kisebb, ezért a külső behatásokra, vagyis a leeső tárgyakra, cipősarokra, nehéz pontlábú bútorokra ezek érzékenyek.

A nagy igénybevételnek kitett területen ez hátrány lehet, így meg kell fontolni, hogy hol alkalmazzuk ezeket a típusokat. Azonban a fonott bambusz parketta már bárhová lerakható, ugyanis sűrűsége a keményfák értékeit is utoléri, így egy kisgyermekes lakásban is kiválóan helytáll. Ugyanakkor, ahogy már említettük, a nedvességnek jobban ellenáll, így érdemesebb ezt választani a hagyományos modellekkel szemben.