Párátlanító készülék beépített érzékelőkkel

Megfelelő légkört teremt

A párás levegő nagyon sok gonddal jár együtt az otthoni környezetben. A párátlanító készülék kivonja a nedvességet a levegőből és ezzel számos gondot előzhetünk meg a használatával, amelyek a későbbiekben nagyobb problémákká nőnék ki magukat.

Ha olyan helyen lakunk, ahol párás a levegő, akkor egy ilyen készülékkel megfelelően szinten tarthatjuk a páratartalmat, mivel az érzékelői segítségével magától fogja elvégezni a feladatát. Ha úgy érzékeli, hogy magas a páratartalom, akkor bekapcsol.

A párátlanító készülék nem igényel különösebb karbantartást, csupán a csepptartályát kell figyelnünk, hogy mikor telik meg, ugyanis nagy kapacitással működnek és egyes modellek képesek akár 20 literes mennyiséget is összegyűjteni, attól függően, hogy mennyire párás a levegő.

Különösen télen lehet hasznát venni, amikor a szellőzés hiánya miatt, a páratartalom megnövekszik a lakásban. A száradó ruhák, a meleg víz használata növelik a levegő nedvességét, azonban a párátlanító készülék hatékonyan kivonja párát a levegőből és így még a hőérzetünk is sokkal jobb lesz.