Nélkülözhetetlen a sofőröknek a GKI igazolvány

GKI igazolvány
GKI igazolvány

Komoly pénzbüntetésre és a jogosítvány elkobzására számíthat az, aki a megfelelő bizonyítvány nélkül ül egy teherautó volánja mögé. A GKI igazolvány kötelező jellege 2009 óta ismeretes. Ekkor vezették be a komoly tanfolyamot, amelyik lehetővé teszi a bizonyítvány egyszerű megszerzését.

Aki ezután szerezte meg a jogosítványt, annak már szükségszerűvé vált az alaptanfolyam elvégzése. Aki ezen dátum előtt jutott hozzá a jogosítványhoz, annak a türelmi idő a korábbi szállításra felhatalmazó okirat érvényességének lejártáig, de legkésőbb 2014. szeptember 10-ig tartott.

Azt ezt követő napon már törvénybe ütközött a GKI igazolvány nélküli vezetés, fuvarozás és szállítás. Az autóbusz esetén már jóval előbb lejárt ez a bizonyos türelmi idő, ugyanis már 2013. szeptembere óta kötelezőnek minősül a GKI igazolvány.

Magyarországon már jóval előbb ilyen jellegű kurzusokat garantált a www.transzportstudium.hu oldalon található cég. A Transzport Studium a kötelezővé válás óta profi, tapasztalt és szakavatott oktatókkal biztosítja a GKI igazolvány megszerzését.