Munkavédelmi megbízott Budapesten

Munkavédelem Budapesten is
Munkavédelem Budapesten is

Egy cégnek kiemelt figyelme kell fordítania nemcsak az értékesítés, bevételek növelésére, hanem a munkatársak biztonságára is. A munkavédelem Budapest közepén is ugyanolyan fontos dolog, mint a legeldugottabb tanyán, de a vállalkozó ott is éppen úgy támaszkodhat a szakemberek segítségére.

Sokan keverik a munkavédelmi képviselő és munkavédelmi megbízott fogalmakat, pedig igencsak eltérő dolgokról szólnak. A munkavédelmi képviselőt a törvényi előírásoknak megfelelően, az adott munkahely munkavállalói választják ki egymás közül és ő fogja képviselni az érdekeket a munkáltatóval szemben.

Ezt teszik a dolgozók is, ha úgy érzik, hogy fontos a munkavédelem Budapest legnagyobb vállalkozásánál is, hiszen ez a megválasztott személy a védelmezőjük, közülük származó megbízható kolléga. Neki nem szükséges külön munkavédelmi képzettséggel rendelkeznie,

hiszen a törvény csak 2 napos oktatást ír elő a megválasztásakor. Utána, ha nem cserélődik, minden évben, részt kell vegyen, de csak az egy napos képzéseken. A munkavédelmi megbízott viszont egy képzett szakember, aki a céget képviseli ezen a területen.