Mona Lisa, a híres és ismert olajfestmény

Eladó olajfestmény online

Festeni többféle stílusban, többféle típusú festékkel is lehet. Az olajfestmény az egyik legkedveltebb képtípus a festők körében. A világ egyik leghíresebb olajjal készült képe kétségtelenül a Mona Lisa, amit a híres reneszánsz polihisztor, Leonardo da Vinci készített 1503 és 1519 között.

A 77 X 53 centiméter nagyságú képet nyárfatáblára festették és jelenleg a párizsi Louvre biztosítja az érdeklődőknek a megtekintést. A műalkotás, bizonyos feltételezés szerint, egy firenzei kereskedő, Francesco del Giocondo ötgyermekes feleségét, Lisa Gherardinit ábrázolja. Leonardotól sohasem kapott nevet az olajfestmény, a ma ismert nevet 31 évvel a mester halála után Giorgio Vasari adta neki. Érdekesség, hogy az alkotást Vincenzo Peruggia 1911-ben ellopta, de 2 év múlva visszakerült a Louvre-ba.

A veszprémi Art Stúdió Galéria online weboldalán Ön is számos különleges olajfestmény közül válogathat, amelyek többféle témában készültek. Vásárolhat absztrakt, akt, csendélet, szürrealista alkotásokat, de tájképeket vagy enteriőröket is.