Modern berendezés a sziget páraelszívó

Sziget páraelszívó
Sziget páraelszívó

Megannyi olyan berendezés vásárolható meg hazánkban, ami valamilyen módon elszívja a lakásban lévő párát, biztosítva ezzel a kellemes környezetet az ott lakók számára. Egyre elterjedtebb a sziget páraelszívó, amit akkor tanácsos beszerezni, amikor a konyhapult vagy épp a főzőfelület egy szigeten van.

Ugyanakkor, abban az esetben is érdemes ezt választani, amikor a pult nem érintkezik egyetlen fallal sem. Mivel ezen esetekben a sziget páraelszívó nem szerelhető az oldalfalra, a mennyezetről lelógatva kell neki helyet biztosítani. Ezen szerkezet esetében igencsak lényeges, hogy elég kemény és erős legyen a födém ahova a páraelszívó talpa kerül. Ha ez nem adott, akkor le is eshet a berendezés, ami töréshez és meghibásodáshoz vezethet, arról nem is beszélve, hogy kárt okozhat az alatt lévő főzőfelületben.

A sziget páraelszívó három típusa ismeretes. Az egyik a mennyezetre rögzíthető fajta, a másik a függesztett modell és kapható pultba süllyeszthető változat is. A sziget páraelszívó rendelkezhet akár 1000 m3 szívási kapacitással is, ami mindenképp kielégítő.