Mobiltelefon töltő, ha merülne készüléke

Mobiltelefon töltő

Manapság már szinte mindent fel lehet tölteni USB csatlakozás segítségével, mint például zenelejátszót, vezeték nélküli fejhallgatókat, telefont. A mobiltelefon töltő elengedhetetlen az eszköz használatához, mivel ez tölti fel az akkumulátort újra és újra. Rutinos lehetne már a vásárló a töltő kiválasztásakor, viszont mégis megveszi azt, amit a szeme elé tárnak.

Lehet-e abban igazság, hogy rosszabb az olcsóbb fajta? Az USB töltés alapja az 5 V tápfeszültségű csatlakozásban rejlik, ami 500 mA leadására képes, vagyis 2,5 W a teljesítménye. Ez a teljesítmény elég az egerek, pendrive-ok működéséhez. Az olyan akkumulátoroknak, amelyek az okostelefonokban vagy tabletekben találhatóak, nem elegendő az 500 mA.

Egy teljes feltöltés akár 24 órába is beletelne, ezért megjelentek az ennél nagyobb kapacitású töltők is. Például a BASEUS Letour hálózati töltő adapter, jóval kevesebb idő alatt tölti fel a készüléket. Ez a mobiltelefon töltő két USB aljzattal is megtalálható a webáruházban. Tehát, figyelmesen kell kiválasztani a mobiltelefon töltőt.