Mindenkinek ajánlottak a gyógyteák

A gyógyteák fogyasztása fontos
A gyógyteák fogyasztása fontos

Feltűnt már Önnek, hogy amikor valamilyen betegség miatt orvoshoz megy, a felírt gyógyszerek mellett, különböző tea fogyasztását is tanácsolja a szakorvos? Igen, így van, javasolja a doktor a gyógyteák fogyasztását, hiszen a betegségekből való kilábalást nagyban segítik. A gyógynövények a jótékony hatásukat leginkább forrázás után, vagyis tea formájában adják, ezért a megfelelő gyógyteák alkalmazása segít az egészség visszaszerzésében.

A csalántea például tisztítja a szervezetet, a kiváló vízhajtó hatásáért sokan használják, de ugyanakkor az ízületi megbetegedések kezelésére is ajánlott. A felfázással, gyulladással és görcsökkel járó megbetegedések esetén, a cickafark tea fogyasztása ajánlott. Étvágygerjesztésre, szélhajtónak, valamint idegnyugtatónak a borsmenta tanácsos.

Már kaphatóak olyan teakeverékek is, amelyek többféle gyógynövényből készültek, ezért a hatásuk rendkívül összetett. Napjainkban nem is muszáj elsétálni a gyógyszertárba, mert az online patikák, mint például a kamillapatika.com, megrendelés esetén hazaszállítja a gyógyteákat.