Mindenhez keverhető egy kevés chia mag

Nagyon tápláló a chia mag
Nagyon tápláló a chia mag

A rohanó életmód bizonyos idő elteltével ránk nyomja bélyegét. Ezen azonban könnyen változtathatunk. A megfelelő táplálkozás olyan, nagy fontossággal bíró dolog, amire érdemes odafigyelni a testi és lelki vitalitás megőrzése érdekében. A kereskedelemben sok olyan anyag megtalálható, akárcsak a chia mag, amelyik kimondottan jót tehet az emésztésünknek és a vitalitásunknak.

Jótékony hatását a benne lévő ásványi anyagoknak és nyomelemeknek, valamint vitaminoknak köszönheti. Már az ókori népek is, amilyen az azték és maya kultúra, nagyra értékelte jótékony hatását, olyannyira, hogy még fizetőeszközként is alkalmazták. A chia mag számos formában elkészíthető.

Gyerekek és felnőttek egyaránt fogyaszthatják mindenféle korlát nélkül. Tejbe keverve másnapra teljesen megzselésedik, és pudingként fogyasztható. Semleges íze miatt a chia mag kifejezetten jó alapanyagként szolgál, így könnyen hozzáadhatjuk bármihez, amihez csak szeretnénk. Jótékony hatásai közül megemlíthető, hogy gátolja a bőr öregedését és nagymértékben elősegíti a helyes emésztést.