Miért praktikus a hitel ingatlanfedezettel?

Hitel ingatlanfedezettel
Hitel ingatlanfedezettel

Ha nagyobb összeghez szeretne hozzájutni a hitelezés szempontjából, akkor sajnos sok esetben nem elegendő a személyi kölcsön által biztosított pénz, ugyanis a hitelintézetek a jövedelem alapján csak korlátozott összeget tudnak Önnek folyósítani.

Amennyiben Önnek azonban több pénzre van szüksége, akkor jó lehet a hitel ingatlanfedezettel is. A jelzáloghitel azért nagyon előnyös, mert szabadon felhasználhatja a kapott összeget a legtöbb esetben és nem kell beszámolni a céljairól a hitelt folyósító pénzintézetnek.

A bankok az összeget forintban utalják, az utóbbi években felmerült árfolyamproblémák miatt. Persze a hitel ingatlanfedezettel felvehető devizában is, de ennek érdekében számtalan szigorú feltételnek kell az igénylőnek megfelelnie. Önnek természetesen jövedelemigazolásra is szüksége van, ha szeretne jelzáloghitelhez jutni, mert manapság már nem elég csupán egy nagyobb értékű ingatlan. Az változó lehet, hogy a bankok milyen hosszú munkaviszonyt írnak elő abban az esetben, amikor kellene hitel ingatlanfedezettel.

Egyesek megelégszenek a három hónapos idővel, míg máshol, akár egy fél évet is előírhatnak az igénylő számára. Az is fontos lenne, hogy Önnek ne legyenek más tartozásai, hiszen ez jelentős mértékben megnehezítheti, illetve ellehetetlenítheti az igénylést. Ha ilyen gondokkal küzd, akkor a figyelmébe ajánljuk az adósságrendező hitelt, aminek a segítségével megoldhatja a problémáit.

Ennek az eszköznek köszönhetően, havi szinten kisebb összeget kell kifizetni törlesztésként, ami nagy könnyebbséget jelent, a megugrott összegű részletek miatt. Az adósságrendező hitel esetében lehetséges bevonni ingatlanfedezetet, ám a bankok komoly előírásokkal rendelkeznek ezzel az esettel kapcsolatban is.

Azt is meg fogják nézni a folyósítás előtt, hogy pontosan milyen a háztartása, hányan élnek benne, mennyi eltartott van, mekkora az egy főre eső jövedelem. A bankok csak abban az esetben fogják jóvá hagyni az adósságrendező hitelt, ha biztosítottnak látják, hogy Ön vissza tudja fizetni a felvett összeget és képes kihasználni az új konstrukció nyújtotta előnyöket.

Az a legjobb, ha az igénylés előtt beszél pár szakértővel, aki meg tudja mondani, hogy miként tudna kimászni az adósságcsapdából. Semmiképpen ne hagyja, hogy a helyzet súlyosbodjon, mert annál jobb, minél hamarabb közbeavatkozik! Arra is ügyeljen, hogyha nem ütemezteti át a hitelt,

akkor a be nem fizetett törlesztő részletek miatt, akár késedelmi kamatot is felszámolhatnak a bankok. Ennek tükrében tehát, semmiképpen nem szabad megvárni azt, hogy Ön még előnytelenebb anyagi helyzetbe kerüljön.