Meg fog lepődni ha kiszámolja a nyugdíját!

Nyugdíjkalkulátor

Nagyon sokan meglepődnének, hogyha a mostani fizetésükkel kikalkulálnák a majdani nyugdíjukat. Természetesen sok tényezőtől függ, hogy ki, mennyit fog kapni nyugdíjas korában, de ezt a nyugdijbiztositas.com weboldalon Ön is megtekintheti. A nyugdíjkalkulátor használata egyáltalán nem igényel matematikai vagy mérnöki végzettséget. Egyszerűen ki kell választani az életkorát, valamint a nettó fizetését.

Ha ezeket megadta, akkor a program igényelni fogja a nevét és az e-mail címét, amelyre elküldi a kalkulációt. A nyugdíjkalkulátor a várható állami nyugdíját kiszámolja, így nagyjából látni fogja, hogy milyen esélyei lesznek, mire eléri a nyugdíjkorhatárt. Magyarországon az öregségi nyugdíj új számítása 2018. január 1-től fog megtörténni. Általánosságban elmondható, hogy a társadalom tajgai évről-évre jobban elöregszenek. Az is igaz, hogy jóval kevesebb gyermek születik, mint ahányan meghalnak.

Így egyre kevesebb munkaképes ember tartja el a nyugdíjasokat. 2018-ban a kormány ígéretei szerint, ismét emelkedni fog a nyugdíj és vele együtt a bérek is. Ez jó hír a munkavállalóknak és a nyugdíjasoknak is. A nyugdíjkalkulátor, amelyet a nyugdijbiztositas.com weboldalon is megtekinthet, igazán hasznos programnak számít. Az emberek a program segítségével kiszámolhatják a leendő nyugdíjukat, amely az évek során természetesen még változhat.

A kalkulátor csak 57 évig számol, így az 57 évnél idősebbek, csak az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság oldalán tudják megnézni a várható nyugdíjukat. Sajnos a szakértők azt mondják, hogy öngondoskodás nélkül, nagyon sokat kell majd annak nélkülöznie, aki 20-30 év múlva nyugdíjba vonul. A nyugdíjkalkulátor számításai néhány év múlva már nem biztos, hogy helyesek lesznek, de azért adnak egy kiinduló pontot. A nyugdíjak folyamatosan változnak, ezért a jelenlegi 65 éves nyugdíjkorhatár is változni fog. A nyugdíjkalkulátor mindig a friss adatokkal számol. Természetesen a változó tényezőket nem tudja belekalkulálni a számításokba, így ez csak hozzávetőleges összeget ad meg.