Lézernyomtató vagy tintasugaras? A választás nem egyszerű!

Lézernyomtató vagy tintasugaras
Lézernyomtató vagy tintasugaras

Nyomtatót vásárolna, de nem tudja, melyik lenne megfelelő Önnek? Akkor, íme, egy kis segítség! Manapság, a legtöbben a lézernyomtató vagy tintasugaras modellek mellett döntenek, ugyanis jelenleg ez a két típus, ami a nagyközönségnek is elérhető, ugyanakkor elég magas színvonalat képesek fenntartani.

A kérdésre, hogy lézernyomtató vagy tintasugaras a jobb, csakis a körülmények ismeretével lehet választ adni, ugyanis nem olyan egyértelmű a dolog, mint ahogy gondolnánk. Meg kell határozni, hogy főként szöveges dokumentumok nyomtatására lesz szükség, esetleg jó minőségű fotókat szeretnénk papírformába önteni.

Ha gyorsan és pontosan akarunk fekete-fehér dokumentumokat nyomtatni, akkor mindenképpen a lézernyomtató ajánlott, mivel ezen a téren egyelőre ez a típus verhetetlen. Azonban a színes nyomtatásban, illetve a fotópapírra történő munkában a tintasugaras a nyerő, amiről tudni kell, hogy kedvező áron szerezhető be, de gyorsaságban és precizitásban alulmarad az előbbihez képest. Tehát, ha a lézernyomtató és a tintasugaras közül választana, akkor jól fontolja meg, hogy mi az amire valójában szüksége van!