Laptop szervíz: a home office elterjedésével egyre nagyobb az igény iránta!

A korszerű technológia a laptop szervíz területén is egyre inkább jelen van mindennapjainkban.

Aligha képzelhető el ma már a munkavégzés, az oktatás, a vásárlás vagy például a tájékozódás számítógép és internet nélkül. Az okostelefonon mindig velünk van. A világháló, a mobil megoldások kedvelői pedig gyakran a laptopok és a tabletek minden korábbinál szélesebb választéka mellett döntenek.

 

 

Ami rendszeresen használatban van, az olykor elromlik. Szakértelem és idő hiányában ilyenkor a laptop szervíz kitűnő szolgálatot tesz. Mi alapján válasszunk? Mit vár el a mai kor embere egy szakember munkájától? Mikor érdemes újra cserélni a készüléket? Cikkünkben ilyen és ezekhez hasonló kérdéseknek járunk utána.

 

Laptop vagy asztali gép? 

 

A leggyakoribb dilemma vásárlás során rendszerint az, hogy a helyhez kötött asztali gép mellett tegye le a voksát, vagy inkább egy jó minőségű laptopba ruházzon-e be. Könnyen lehet, hogy mindkét készülék nélkülözhetetlen. Ugyanakkor vannak előnyök és hátrányok, amelyek egyik vagy másik készülék mellett szólnak.

 

A home office világát éljük, amikor egyre több munkakörben válik lehetővé az otthonról végzett munka.

Ahhoz, hogy napi 8-10 órát is a gép előtt töltsünk, nélkülözhetetlen a kényelmi és praktikussági szempontból is megfelelő darab. Sokan kedvelik az asztali gépet, ami tetszés szerint bővíthető, így a technikai paraméterei könnyedén a saját igényekhez igazítható. Ad egyfajta állandóságot is az asztali gép, hiszen, ha már leül az ember, akkor hajlamos tényleg a feladataira koncentrálni. Ezzel szemben, a laptop az ágyban is bekapcsolható, ami maga után hozza a szórakozás és a pihenés lehetőségét.

 

Kik választják a laptop használatát? 

 

Ugyanakkor a laptop kifejezetten hasznos lehet a tanulóknak, mobilitást megkövetelő munkavállalóknak, akik mindig maguknál tudják a készükéket és az azon tárolt információkat. A laptop szervíz tapasztalatai azt mutatják, hogy már kedvező áron is beszerezhetőek olyan készülékek, amelyek éveken át kiszolgálják a tulajdonosát. Ugyanakkor korántsem mindegy, hogy mire használjuk majd. A videós munkákhoz, a vágáshoz, vagy a komoly technikai hátteret megkövetelő feladatokhoz a magasabb árkategóriából érdemes választani. Esetükben is joggal merül fel a kérdés, hogy mi történjen, ha nem működik rendesen az eszköz? Mire van lehetőség a laptop szervíz szerint akkor, ha laptopról van szó?

 

Melyek a leggyakoribb laptop problémák? 

 

Laptop javítás során a szakemberek gyakran ugyanazokkal a hibákkal találják szembe magukat.

A szoftveres problémák között a legtöbbször a gép lassú működése jelentkezik. Ennek hátterében az ingyenesen telepített programokkal együtt feltelepültek állhatnak. Elsőként megpróbálhatja eltávolítani azokat a szoftvereket, amelyeket nem használ, így csak a kapacitásokat foglalják. Hasznos lehet olyan töredezettségmentesítő és tisztító programok alkalmazása, amelyekkel mentesíteni tudjuk a gépet a felesleges szeméttől. Ha ennek nem akar egyedül nekifogni, akkor érdemes laptop szervíz segítségét kérni.

Az operációs rendszer újra feltelepítése sokszor megoldja a problémát, de előfordulhat az is, hogy egyszerűen egy újabb készülékre van szükség, ami jobban helytáll a korszerű követelmények közepette.

Vásárlás előtt azonban mindenképpen megér egy próbát a laptop javítás.

 

Nem ritka, hogy túlmelegedik a készülék és ennek következtében rendszeresen kikapcsol. Ez ellen a szakember által végzett tisztítás lehet a jó választás, de érdemes beszerezni egy hűtőt is, amit a készülék alá helyezve, segít a megfelelő hőfokot biztosítani.

A felsoroltak egyébként az asztali gép esetében is előfordulhat.

Viszont ilyenkor sokkal egyszerűbben kiküszöbölhető az egyes hardver elemek meghibásodása, hiszen egy-egy cserével azonnal látható, pontosan mivel volt probléma. Ha csak nem érzi magát otthoni szakinak, viszont gyors és hatékony megoldást keres, akkor a megfelelő számítógép szervíz lehet a megoldás.

 

Laptop szervíz vagy új készülék? 

 

Persze felmerül a kérdés mai világunkban, hogy mennyire éri meg a javításra költeni?

A válasz egyértelműen az, hogy megéri! Ha nem egy őskövülettel dolgozott eddig, akkor megéri utánanézni, hogy mi okozza a visszatérő problémát. Egy szakembernek nyilvánvaló lehet a javításra váró terület, hiszen találkozott már ezzel-azzal a munkája során. A laptop szervíz nemcsak hardveres, hanem szoftveres gondok esetén is segítséget nyújt, sőt, programok telepítésével, teljes szoftveres háttér kiépítésével is támogatja azokat, akik nem mozognak otthonosan ezen a területen.

 

Hogyan válasszon laptop szervízt?

 

Egy pozitív véleménynél az ismeretségi körből aligha adódik jobb ajánlólevél.

A megbízható szolgáltatók tehát arra törekednek, hogy pozitív tapasztalatokkal távozzanak az ügyfelek. Nem mehetünk el az idő kérdése mellett, hiszen ez kiemelt jelentőséggel bír, ha a mindennapokban használatos készülékről van szó. Sokan kifejezetten sürgősségi jelleggel kérik a laptop javítást, ugyanis a munkájukból adódóan, akár néhány napra is nehezen nélkülözik a készüléket. Vannak szolgáltatók, akiknek a munkatársai a helyszínen is vállalják a javítást. Ez főként az asztali gépek esetében bizonyul indokoltnak. Ilyenkor a szakember a helyszínen igyekszik megoldani a szoftveres problémát, vagy jár a dolog végére a hardver cseréje kapcsán.

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy még akkor is olcsóbban megúszhatja a dolgot, ha valamelyik hardver cseréje válik szükségessé.

A vásárlás gyakran százezrekbe kerül, míg a laptop szervíz munkája vagy a hardver csere jelentősen olcsóbban megúszható. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a készülék megbízható működése mennyire fontos.

Ha a mindennapi munkájához nélkülözhetetlen az asztali PC vagy a laptop, akkor egyetlen nap kiesés is jelentősen hátráltathatja a feladatainak ellátását.

Nem véletlen, hogy a megbízhatóságukra adó laptop szervíz szolgáltatók igény esetén sürgősségi jelleggel is vállalják a javítást. Az adatok mentése is megoldható a szakembereinek segítségével, így biztosan nem fog elveszni semmi lényeges a készülékről.