Kutyaeledel fiatal és öreg ebeknek

Kutyaeledel
Kutyaeledel

Fontos észben tartanunk, hogy a kutyáknak más tápanyag összetételű ételekre van szükségük, mint nekünk. Ezért a házi koszt nem mindig alkalmas az ebek táplálására. Persze gyakran a kutyaeledel is hasonló összetevőkből készül, mint a házi koszt, hiszen többnyire hús és valamilyen növényi anyag alkotja.

Viszont az összetétel aránya eltérő lehet. Ugyanakkor, a kutyaeledel tartalmaz olyan fontos ásványi anyagokat és nyomelemeket, valamint vitaminokat is, amelyekre nagy szükségük van kedvenc házőrzőinknek.

Főleg a fiatal ebek számára kell biztosítani a jó minőségű tápokat, hiszen a fejlődésükhöz nagyon fontosak ezek az anyagok. Sok kutyaeledel gyártó ezért gyakran speciális csomagokat is a piacra dob, amiben főleg a kölyökkutyák fejlődését segítő tápok kapnak helyet.

Az idősebb házőrzőkről sem feledkezhetünk meg, amelyeknek gyakran szintén speciális eledelre van szükségük. Az idősödő szervezeteknek lassul az anyagcseréje, ezért könnyen emészthető táplálék fogyasztása javasolt a számukra. Idős ebek számára is készítenek megfelelő kutyaeledelt a nagyobb gyártók.