Különleges pálinka egyedi összetevőkkel

Különleges pálinka
Különleges pálinka

A közel 100 éves múltra visszatekintő Pannonhalmi Pálinkárium dolgozói, az évek során mindig arra törekedtek, hogy minőségi gyümölcspárlatokkal örvendeztessék meg a vásárlókat. Ugyanakkor, nagyon sok különleges pálinka is kikerült a palackozó üzemből.

A hagyományos barack, körte és szilva párlatok mellett, olyan egyedi termékek is napvilágot láttak az elmúlt években, mint a Pannonhalmi Lavender szeszesital vagy a Patika párlat. Mindkét esetben gyógy- és fűszernövények felhasználásával tették egyedivé a pálinkát.

Első esetben a hagyományos almapálinkát ízesítették levendula kivonattal, míg a Patika párlat esetén, a körte képezi az alapot, amit borsika fűvel és tárkonnyal tették zamatosabbá. Egyéb különleges pálinka is felfedezhető a Pannonhalmi Pálinkárium kínálatában.

Szivarozás mellé kitűnő lehet a Szivarpárlat fogyasztása, ami törkölypálinka, borpárlat és rum házasítása révén született. Hasonló különleges pálinka még bőven található a felhozatalban. Érdemes mindet megkóstolni, hiszen ilyennel nem találkozhatunk mindennap.