Ki dönt a gyerektartás kérdésében?

Gyerektartás

A válás sajnos nem minden esetben érint csupán két személyt, a férjet és a feleséget. Ahol közös gyermekek is vannak, ott felmerülnek olyan kérdések, mint a gyerektartás vagy az elhelyezés.

A válóper során nagyon fontos szempont, hogy a gyerekeket minél kevésbé viselje meg a válás folyamata és ha nem is lehet teljesen fájdalommentessé tenni a dolgot, mindkét félnek kötelessége biztosítani a kiskorúnak és még tanulónak a megfelelő anyagi ellátását.

Erre a törvény is kötelezi a szülőket. A gyerektartás meghatározásának ideális módja az, ha a szülők meg tudnak egyezni ennek eszközében, rendszerességében, összegében, stb. Ebben az esetben is szükséges a bíróság jóváhagyására, hiszen ez a szerv döntheti el, hogy mindez megfelelő-e a gyermekek szükségleteinek az ellátására.

Viszont a gyerektartás kérdésében nem mindig jutnak dűlőre a felek, nagyon sok esetben a szülők nem tudnak vagy nem akarnak megegyezni. Ebben az esetben is érdemes felkeresni a Vidákovics & Partners irodának a válóperes ügyvédeit.