Igazi különlegesség az abszint

Abszint

Egy jó bulit nagyon egyszerűen fel lehet dobni, ha a megfelelő italt használjuk fel erre a célra. Ha választanunk kell, akkor érdemes az abszint mellett letennünk a voksunkat. Miért? Azért, mert hihetetlenül karakteres és kifejezetten magas az alkoholtartalma, ami gyorsan feloldja a gátlásokat, feszültségeket.

Bár elég jól itatja magát, azért tudjuk meghúzni a féket és tartsuk be a fogyasztásra való előírásokat! Az akár 70-80 %-os változatok, már túlságosan erősek ahhoz, hogy azokat tisztán igyunk, ezért nem ritkán javasolt, hogy valamivel hígítva legyenek a készítmények. Az abszint bizonyos irodalmi források szerint a likőr kategóriába sorolandó, de valójában ez téves, mert egyáltalán nem hasonlít ezen csoport képviselőire.

Minden kétséget kizáróan a párlatok rendíthetetlen képviselője. Aki még nem próbálta, fel sem fogja mit veszített. Az abszint egyik fő alkotóeleme az ánizs, de legalább akkora mértékben van jelen benne a fehér üröm. Itt nem áll meg az ízesítés, mert jó néhány egyéb fűszer és gyógynövény is kerülhet bele.