Időnként kötelező a bojler fűtőszál ellenőrzés

Ha a bojler fűtőszál ellenőrzés elmarad, sok probléma felléphet

Amit az ember használ, az akarva-akaratlanul kopik, romlik, ezért időnként ellenőrizni és cserélni kell egyik-másik alkatrészét. Hasonlóan a villanybojler esetében, sem szabad megspórolni a rendszeres kontrollt.

A bojler fűtőszál ellenőrzés, amennyiben szükséges, akkor a csere azért nagyon fontos, mert a rendszer ezen része egy magnézium ötvözetből készül, ami a nemesfémek skáláján alacsonyabb helyet foglal el, mint a vas. Ez azért fontos, mert amikor egy víztérbe kerül az acéltartállyal, akkor a magnézium ötvözet fog korrodálódni. Az acéltartály így megmenekül a korróziótól. A bojler fűtőszál ellenőrzés során ez nagyon jól megfigyelhető. Azonban egy idő után a magnézium ötvözetet annyira megeszi a korrózió, hogy cserélni kell, különben a víz előbb-utóbb az acéltartályt is kikezdi.

Ezért elengedhetetlen a bojler fűtőszál ellenőrzés. Azt viszont semmi esetre se gondoljuk, hogy a fűtőszál a vízkőlerakodástól is megóvja a rendszert. A bojler szétszerelése során ne lepődjünk meg, mert biztosan rengeteg lerakódást fogunk találni.