Huawei klinika: ahol az elromlott okostelefon új életre kel

huawei klinika

A legféltőbb gondoskodásunk ellenére is megesik, hogy elromlik a telefonunk, de szerencsére a Huawei klinika segít megoldani a problémákat, ha ilyen készülékünk van.

Ugyan a kínai Huawei márka táblagépeket és személyi számítógépeket is gyárt, Magyarországon mégis az okostelefonok miatt lett igazán ismert.

huawei szervíz budapest

Ezek a szerkentyűk komplett zsebben elférő számítógépek, így gyorsan a tulajdonosuk szívéhez nőnek és a mindennapi életük része lesz. Manapság alig van olyan ember, akinek a kezében ne láthatnánk okostelefont. Használjuk utazás közben, a munkahelyünkön, bevásárlás közben, de még otthon is. Csevegünk rajta, vásárolunk, játszunk és tanulunk a segítségével. Sokan még a gyereket is ennek a szerkentyűnek a segítségével foglalják le néha.

A legnagyobb óvatosság ellenére megesik, hogy a készülékek meghibásodnak vagy baleset éri, a garanciális időn túl. Érdemes az okostelefon működésével kapcsolatban megjelenő problémák legapróbb jeleire is figyelni, mivel így a nagyobb problémát is megelőzhetjük. Ilyen például a telefon rendszerének összeomlása, amikor minden adatunk, telefonszámunk és a fotók egyszerűen semmivé válnak, kivéve akkor, ha a felhőbe mentettük. Ha gond adódik az okostelefonnal, a Huawei klinikához fordulhatunk segítségért, mert az ott dolgozó szakemberek külön erre a márkára szakosodtak!

Milyen meghibásodásokon tud segíteni a Huawei klinika?

Hasonlóan a számítóképekhez, az okostelefonok esetében is előfordulnak szoftveres és hardveres problémák. Meghibásodhatnak a kamerák, a hangszórók, a mikrofon, de akár maga a kijelző is. Számítógépes vírus miatt összeomolhat a rendszer, de akár szoftverhiba is felléphet. Sőt, kisebb balesetek is történhetnek – leesés, beázás -, ilyenkor szintén a kijelző szokott pórul járni.

Ezekre a problémákra a Huawei klinika megoldást tud kínálni.

huawei garancia

Sok esetben elég egy szoftverfrissítés ahhoz, hogy telefonunk ismét a régi legyen, de megesik, hogy csökkenteni kell a letöltött applikációk számát, illetve átvizsgálni azokat. Néhány közülük ugyanis túlterhelheti az okostelefont, de olyan is akad, amelyik kémprogramot telepít a rendszerre, amelyekkel ellophatják az adatainkat, belépő kódjainkat. Ez utóbbi hívatlan látogatóktól, ha már beépültek a programok közé, nagyon nehéz megszabadulni laikusként, így érdemes szakértő segítségét kérni.

Meghibásodástól függ, hogy milyen megoldást kínál a Huawei klinika

Az egyik leggyakoribb probléma az okostelefonokkal, hogy lassan töltenek vagy szinte egyáltalán nem. Bár az első gondolatunk az lehet, hogy elromlott a méregdrága eszköz, sokszor egy egyszerű töltőcsere megoldja a problémát, hiszen annak vezetéke könnyen megtörik, így pedig az eszköz működésképtelenné, de balesetveszélyessé is válhat.

Sok esetben nem ilyen egyszerű a probléma megoldása.

Például, ha a kijelző megy tönkre, azon sem ima, sem varázslat nem segít, tehát ki kell cserélni az egész panelt úgy, ahogy van. Ha azt tapasztaljuk, hogy rendszeresen túlmelegszik a telefon, annak oka az akkumulátor zárlata is lehet, amit a lehető leghamarabb ki kell cserélni. A zárlatos akkumulátor ugyanis balesetveszélyes is lehet, de mindenképpen működésképtelenné teszi az eszközt. A zárlat másik biztos jele – a túlmelegedés mellett – ha az akkumulátor deformálódik, „feldagad”, ezáltal észrevehetően szétnyomja a telefon házát. Az akkumulátort egyébként meghibásodás nélkül is érdemes körülbelül háromévenként kicseréltetni, hogy a telefon teljesítménye hosszú időn át stabil és biztonságos maradjon.

pécs huawei szervíz

Mennyibe kerülnek a Huawei klinika szolgáltatásai?

Korábban, a garancián túli javítások esetén először meg kellett vizsgáltatni a telefonokat, a szervizek csak ez után tudtak egy hozzávetőlegesen javítási árat mondani. Azonban, 2020 júniusában a Huawei, hogy könnyebbé tegye a felhasználók életét, nyilvánossá tette az egyes alkatrészek úgynevezett viszonylagos árát. Ez azt jelenti, hogy az árfolyam ingadozásokat követve, ezek az árak változhatnak, de a nagyságrendjük előre kalkulálható lesz, így nagyjából mindenki tudja mire számíthat.