Három tipp arra hogy csökkentse az autóhasználati költségeit

A használt gumiabroncs előnyei
A használt gumiabroncs előnyei

A személygépjármű fenntartása nem olcsó mulatság, azonban egy kis odafigyeléssel sokat lehet spórolni a költségekből. Ha mindig az évszaknak megfelelő abroncsokat választjuk, már azzal is pénzt takaríthatunk meg.

Nyári útviszonyok mellett, a téli gumik hamar elkopnak a meleg aszfalton, ezért egy szezonban akár két szettre is szükség lehet, ez pedig jelentős kiadás lehet. Arról nem is beszélve, hogy a téli gumik használata az üzemanyag fogyasztásra is hatással vannak.

Ilyenkor sokkal többet eszik az autó, ami szintén a költségek növekedésével jár, tehát érdemes időben váltani. Ha további összegeket is szeretne spórolni, akkor új abroncsok helyett, választhat jó állapotban lévő nyári gumikat is, hiszen ezeket olcsón be lehet szerezni.

Arra azonban figyeljünk ilyenkor, hogy termékek profilmélysége ne legyen kisebb 1,6-2 milliméternél! Spórolni azzal is lehet, ha rendszeresen átvizsgáltatjuk a járműt. Ez ugyan pénzbe kerül, de elkerülhetjük ezáltal a nagyobb kiadásokkal járó meghibásodásokat.