A gyerekülés szabályos használata

A biztonságot nyújtó gyerekülés

Télen még veszélyesebb az úton közlekedni, mint bármilyen más évszakban, hiszen a hó, majd az olvadás, fagyás után keletkező jég igencsak csúszóssá teszi az aszfaltot, ami miatt bárki, bármikor elveszítheti a kontrollt az autó felett.

Ilyenkor gyakoriak a koccanások, kisebb ütközések és az is, hogy egy-egy autó megpördül, tehát a gyerekülés megfelelő bekötése, ami egyébként is mindig fokozottan lényeges, ebben az időszakban kiemelt fontossággal bír. Nem szabad elnagyolni a gyerekülés rögzítését és elhanyagolni a biztonsági övnek a becsatolását sem, mondván, hogy alig kell néhány métert menni, mert a legrövidebb útszakaszon is történhet baj.

A szakértők arra is felhívják a figyelmet, hogy a télen megszokott vastag kabátok és kezeslábasok csökkentik a biztonsági öv védelmi fokát, mert nem lehet ezektől rendesen meghúzni. Ezért, miután a gyerkőcök beültek a kocsiba, le kell venni róluk a vastag ruhát, hogy a gyerekülés úgy tudja ellátni a feladatát, ahogy azt a tervezők megálmodták. A biztonsági ülés védelmében, a kicsik a csúszásokat, baleseteket is sértetlenül megúszhatják.