Grundfos MAGNA3 32-120 F szivattyú nem okoz csalódást!

Grundfos MAGNA3 32-120 F szivattyú

A fűtési rendszerek alapja, hogy a meleg vizet el kell juttatni az adott helyiségekben elhelyezett hőleadókhoz. Többféle pumpa található a jelenlegi kereskedelmi forgalomban erre a célra, ezek egyike az igen hatékony Grundfos MAGNA3 32-120 F szivattyú. Ez a berendezés impozáns szállítókapacitással bír, percenként 330 liter vizet tud a rendszerben keringetni. A teljesítménye 336 W, az áramfelvétele pedig mindössze 1,5 A. Ennek köszönhetően A energiaosztályúnak minősül a Grundfos MAGNA3 32-120 F szivattyú, azaz kevés áramot fogyaszt, mégis hatékony. A nagy hatásfokának hála, alkalmazható házkörüli, ipari, de akár kommunális keringetési feladatok ellátására is.

AUTOADAPT technológiával van ellátva, ezért a szabályozása intelligens, ami által időt és energiát lehet megtakarítani. Szabályozható a Grundfos MAGNA3 32-120 F szivattyú esetében a nyomáskülönbségre történő módozat, a térfogatáram mennyisége, az állandó hőmérséklet tartása, sőt, két szivattyú vezeték nélküli kommunikációja. A Grundfos MAGNA3 32-120 F szivattyú által szállított közeg hőmérsékleti tartománya széles, -10 Celsius foktól egészen +110 Celsius fokig terjed. A szárazonfutás elleni védelem beépített ennél a modellnél.

A keringetési feladatok locsolás szempontjából is mérvadóak, erre a célra olyan berendezések ajánlottak, mint amilyen például a lehengerlően teljesítő Pedrollo TOP MULTI 2 szivattyú. Ennek a szállítókapacitása jelentősen alacsonyabb, 80 l/min, viszont a felhasználása így is hatékony megoldást szavatol. Ebben a készülékben az a különleges, hogy impozáns az emelőmagassága, ami konkrétan 40 métert tesz ki. A Pedrollo TOP MULTI 2 szivattyú épp ezért az ásott kutak esetében kiváló szolgálatot nyújt, abban az esetben, ha a homoktartalom kevesebb mint 50 g köbméterenként. A Pedrollo TOP MULTI 2 szivattyú innovatív technológiájú, különösen erős, mivel a burkolata masszív, üvegszállal erősített speciális technopolimer az alapanyaga, a tartója pedig rozsdamentes acél.

Ennek ellenére, az ásott kutaknál a telepítése a kútfenéktől elemelve ajánlott, legalább 50 cm-re eltávolítva és kötélen beengedve, beton aljzatú ciszternáknál és vízgyűjtőknél viszont az aljzattól számolva mindössze 3 cm visszamaradó vizet kell hagyni alatta. A telepítési mélysége 10 m-ig a víz szintje alá javasolt, mélyebbre helyezve veszít a pumpa a hatékonyságából. A szintvezérlés úszókapcsolóval történik. A szivattyuk.hu felhasználóbarát webáruházban beszerzett Pedrollo TOP MULTI 2 szivattyú szett 3 év garanciával együtt érkezik és tartalmaz 1 méter ajándék tartókötelet is.