Fénymásoló bérlés: ha nem vásárolná meg

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fénymásoló bérlés iránt valós érdeklődés mutatkozik, hiszen így nemcsak a javítási költségek hárulnak a bérbeadóra, hanem az amortizációval járó értékcsökkenéstől sem kell tartania.

 

 

Fénymásoló vásárláson gondolkodik?

Az árakat látva elrettenve tapasztalja, hogy ez bizony nem az otthoni körülmények között használatos árkategória? Ha nagymennyiségű fénymásolásra van szüksége a munkája, céges ügymenete során, akkor bizony korántsem mindegy a kapacitás és a gyorsaság. Felmerül azonban a kérdés, hogy érdemes-e befektetni egy ilyen készülékbe, ami folyamatosan amortizálódik majd, vagy inkább állandó költségként jelentkező bérleti díjjal számoljon.

 

 

Hosszú távú befektetés vagy bérlés?

 

Sokan vannak, akik szeretik magukénak tudni azokat az eszközöket, amelyekkel nap mint nap dolgoznak. Amikor komolyabb befektetésről van szó, akkor azonban joggal merül fel a kérdés, hogy érdemes-e erre a területre költeni, vagy inkább más megoldás után javasolt nézni. Ma már bárkinek elérhető a fénymásoló bérlés lehetősége, így kitűnő választás lehet akár hosszútávon is. Nem ritka, hogy csak időszakos feladatok elvégzéséhez válik aktuálissá az eszköz használata. Ilyenkor a fénymásoló bérlés kínálja az ideális választást. A bérlésnek ráadásul megvan az a bizonyos előnye, hogy meghibásodás esetén a javítás költségeit a bérbeadó viseli. Bár tény, hogy folyamatos költségként kell számolni a bérlés díjával, de ennek megvan az a pozitívuma, hogy néhány év után nem marad majd a nyakunkon egy olyan berendezés, ami esetleg elavult technológiával dolgozik, esetleg a mozgó alkatrészei már erősen kopottak. A használt fénymásoló értékesítése nem mindig válik be, ezért sokaknak vonzóbb lehetőségnek bizonyul a fénymásoló bérlés.

 

Nyomtató bérlés: megéri?

 

A szolgáltatói szférában használatos fénymásolókon túl, természetesen számos olyan készülék is elérhető a mai kínálatban, amelyek az otthoni, irodai körülmények között megfelelőbbnek bizonyulnak. A nyomtató bérlés létező lehetőség, így ha nem szeretne saját eszközt beszerezni, akkor lehetőség kínálkozik erre is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy elsősorban azok döntenek mellette, akik korszerű, minden extra lehetőséget kínáló, akár nagymennyiségben nyomtatni képes berendezésre voksolnának.

 

A háztartásokban használatos nyomtatók rendszerint megfizethető kiadással járnak, így ezeket a legtöbben szeretnék sajátjuknak tudni. Hogy milyen eszközt vásároljon, ha nem a nyomtató bérlés mellett döntene? A multifunkcionális eszközök kiemelt népszerűségnek örvendenek, hiszen kevés helyet igénylő eszközzel másolást, nyomtatást és szkennelést egyaránt el lehet végezni. Esetükben nem másról van szó, mint egy lézer vagy tintasugaras nyomtatóról, amire ráépítettek egy szkennert. Ennek segítségével a másolási feladatok éppen úgy elláthatóak, mint a nyomtatási teendők. A többféle árkategória között mindenki megtalálhatja azt, amelyik az elképzeléseinek, pénztárcájának és az elvégezni kívánt feladatoknak egyaránt megfelel.

 

Fénymásoló lízing: ideális megoldás lehet cégeknek

 

Az irodai feladatok ellátásához keres nagyteljesítményű fénymásoló gépet? Gondolt már arra, hogy a fénymásoló lízing megoldást kínálhat Önnek? A hitelintézetek ajánlatai gyakran magas költségvonzattal járnak, ezért a cégek alaposan meggondolják, hogy éljenek-e ezekkel. A lízing olyan átmeneti megoldást kínál az ügyfeleknek, aminek köszönhetően már a kezdetektől használatba vehető a beszerzett eszköz és a szerződés lejártával az a lízingelő tulajdonába megy át. Ideális választásnak bizonyul ez a fajta fénymásoló bérlés akkor, ha a kezdetekkor nem áll rendelkezésre megfelelő tőke a vásárláshoz, de szeretné, ha majd a berendezést a sajátjának mondhatná. A tapasztalatok szerint, a fénymásoló bérlés és a lízing egyaránt népszerű lehetőség azok körében, akik a tevékenységük során kiválóan működő, gyors és pontos munkavégzést lehetővé tévő eszközt szeretnének a birtokukban tudni.

 

Fénymásoló vagy multifunkcionális eszköz?

 

Mi a helyzet akkor, ha otthoni használatra keressük az ideális nyomtatót? Csak ritkán fordul elő, hogy üzemi mennyiségben szeretnénk ilyenkor nyomtatni. Ha mégis nagyobbak az igényeink, akkor is elegendőnek bizonyulnak a hagyományos nyomtatók és multifunkcionális gépek. Ez utóbbiak kiemelt népszerűségnek örvendenek. Amint már korábban szóltunk róla, a nyomtatás mellé szkennelés, sőt, egyes készülékek esetében fénymásolás is társul.

 

Sokaknál szempont a méret és éppen ezért a hagyományos nyomtatók mellett döntenek. Ugyanakkor mindenképpen megfontolást érdemelnek a multifunkcionális gépek, hiszen a szkennelés nagy előnynek számít és bármikor szükség lehet erre a funkcióra. Hogy mire használja a mai kor embere leggyakrabban az otthonra szánt nyomtatókat? A felhasználás módja természetesen a korosztálytól is függ. Míg a felsőoktatásban résztvevő hallgatók rendszerint több száz oldalt nyomtatnak a vizsgákra felkészítő anyagokból, addig munka kapcsán már rendszerint kevesebb nyomtatási feladattal szembesül az ember. A digitálisan tárolt fájlok világát éljük és tényleges nyomtatásra az otthonunkban maximum hivatalos iratok vagy személyes fényképek kapcsán van szükség. Vannak olyan szülők, akik szívesen nyomtatnak színezőket a gyermeküknek, de a régi fotók digitalizálása is lehetséges egy multifunkciós készülék segítségével.

 

A fénymásoló bérlés területén tevékenykedő cégek gyakran a kisebb készülékekhez is árusítanak tintapatronokat.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nagyobb kiadást nem a készülék beszerzése jelenti, hanem a patronok vásárlása. Akár egy multifunkciós készülék árát is kiteheti, ha eredeti színes és fekete patronokkal szeretnénk feltölteni az eszközt. Ha nem nyomtatunk naponta száz oldalt, akkor ezek a patronok akár egy évig is kitarthatnak. A szakemberek azt javasolják, hogy időnként nyomtassunk ezt-azt, ezzel megelőzhető a patronok beszáradása. Egyfajta megoldást kínálnak az utángyártott patronok is. Ezekkel mindenkinek más tapasztalatai vannak, de alapvetően beválthatják a hozzájuk fűzött reményeket. Az eredeti patronok között akár XXL-es mérettel is találkozhat, ami passzol a készülék típusához, de nagyobb űrtartalommal rendelkezik, tehát tovább elegendő az nyomtatásra. A tapasztalatok szerint ár-érték arányban megéri ezek mellett dönteni.

 

Márkahűség vagy újragondolás?

 

Mindegy, hogy fénymásoló bérlés a cél vagy nyomtatóvásárláson gondolkodik, az ár mellett, a márka is döntő tényező szokott lenni.

Vannak, akik korábbi tapasztalataik alapján ragaszkodnak valamelyik márkához. Mások nyitottak az újdonságokra és a készülék tudása, funkciói alapján teszik le a voksot egyik vagy másik gyártó terméke mellett. A fénymásoló bérlés során érdemes kikérni a szakemberek véleményét, akik hasznos információkkal járulhatnak hozzá ahhoz, hogy a felhasználás jellegének megfelelő berendezés szolgálja a jövőben a munkahatékonyságot.

 

A home office területén is jelentős a jelenléte

 

A home office minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend.

Ma már nem csupán a kényelem apropóján döntenek egyre többen mellette, hanem a biztonsággal összefüggésben is. Az aktuális helyzetben az otthon biztonsága munkavégzés terén is felértékelődött. Ahhoz, hogy minden teendőt zökkenőmentesen sikerüljön elvégezni, a megfelelő nyomtató vagy éppen multifunkciós gép nélkülözhetetlen. A nagy kapacitással rendelkező fénymásoló bérlés még mindig az irodák és speciális szolgáltatók igénye, a kisebb készülékek az otthoni irodai környezet kialakításakor bírnak jelentőséggel. Amennyiben nyomtató bérlés, fénymásoló lízing a cél, úgy fontos, hogy a megfelelő szerződéses háttér rendelkezésre álljon. Megbízható, korrekt cég segítségével nemcsak a bérlés folyamata megy majd zökkenőmentesen, hanem az időközben felmerülő hibák orvoslása is ekképpen zajlik majd.

 

A korszerű berendezések elmaradhatatlan részei a napi ügyintézésnek. Egyéni igényeit éppen úgy érdemes fókuszba helyeznie ezek kapcsán, mint az árakat és az anyagi lehetőségeit. A vásárláson túl, a fénymásoló bérlés kínálta lehetőségek is megfontolást igényelnek.