Feldmár szerint a boldogságot nem lehet akarni

Talán így néz ki a boldogság?
Talán így néz ki a boldogság?

Teljesen egyedi, hogy kinek mit jelent a boldogság, ezért nincs általános recept ennek az állapotnak az elérésére. Mindenesetre Feldmár szerint nem szabad üldözni a boldogságot, mert így szinte semmi esély a beteljesülésére.

Inkább azon kell elgondolkodni, hogy az adott személynek egészen pontosan mi jelenti a legnagyobb örömet az életében. Az, ha a hivatásával foglalkozik? Esetleg akkor a legboldogabb, amikor a párjával van? Vagy lehet, hogy a gyermeke öröme a legfontosabb számára?

Az a lényeg, hogy lehetőleg minél több időt kell az adott tevékenységgel tölteni, mert így sokkal kiteljesedettebb lehet az élet. Ferles Péter szerint sokkal örömtelibbé válhatnak a mindennapok, ha valaki egy kicsit tudatosabban cselekszik, és igyekszik a maga öröme szerint alakítani az életét.

Nem bűn, ha jól érezzük magunkat, mert a jókedvünk és a kiegyensúlyozottságunk másokra is hatással lesz. Ne felejtsük el, hogy a szeretteink szempontjából is nagy előnyt fog jelenteni, ha az öröm hullámhosszán leszünk, mert így ők is profitálnak majd abból, hogy rendeztük egy szakember segítségével az életünket.