Dr. Kárász Tamás régóta a szakmában van

Dr. Kárász Tamás

Ha orrplasztikáról van szó, akkor a legideálisabb választás Dr. Kárász Tamás plasztikai sebész. Már több, mint 20 éve foglalkozik különféle plasztikai beavatkozásokkal. Ezek közül is talán az orrplasztika számít a fő szakterületének. Dr. Kárász Tamás szereti a munkáját, a hivatásának él. Minden műtétnél arra törekszik, hogy a páciens teljes elégedettséggel nézhessen tükörbe. A szolgáltatásai közé tartozik az előbbiekben már említett orrplasztika, az orrsövényferdülés kezelése, a mellimplantátum behelyezése, valamint annak plasztikázása, felvarrása és az arc különféle szépítő kezelései.

Ha úgy érzi, hogy nincs megelégedve önmagával, szeretne az orrán vagy az arcán változtatni, akkor Dr. Kárász Tamás a maga embere! A doktor úr minden műtétet nagyfokú precizitással és tudással végez. Törekszik a természetességre és a túlzások kerülésére. A plasztikai sebész nagy szakértelemmel rendelkezik és a pályafutása kezdetén is arra törekedett, hogy minél több anyaggal dolgozhasson. A szakmai pályafutását a Pécsi Honvéd Kórház Fül-orr-gégészeti osztályán indította. Rutint szerzett orrsövény, orrkagyló és FESS műtétekből.

Dr. Kárász Tamás sebésznek fontos az önfejlesztés

A doktor úr folyamatosan részt vesz képzéseken és konferenciákon. Ő saját magát orrspecialistának tartja, azonban minden szépészeti területen kiemelkedően teljesít. Az orrműtétek igazi kihívást jelentenek, hiszen nem sokan végeznek nyitott operációkat. Ez azt jelenti, hogy az orr hegyén ejtenek egy 3-4 milliméteres bemetszést, aminek segítségével óvatosan lefejtik a bőrt a páciens orráról. Majd minden kisebb-nagyobb változtatást kívülről el tudnak végezni az orr belsejében.

A nyitott orrműtéttel sokkal egyszerűbben és pontosabban lehet egészségügyi beavatkozásokat elvégezni. A csontpótlások vagy éppenséggel az orrnyeregből történő lefaragások könnyebben kivitelezhetőek a nyíláson keresztül. Az orrplasztika nem fájdalmas beavatkozás. Altatásban történik és utána is a megfigyelőben a páciens kap fájdalomcsillapítókat. A lábadozás persze eltart pár hétig. Természetesen, ez idő alatt előfordulhat, hogy véres vagy gennyes váladék ürül az orrjáratból, ami a tisztulás jele. Amikor eltávolításra kerülnek a behelyezett tamponok, az orrfújás még jó pár napig tilosnak számít.

Az orrplasztika egyfajta korrekció?

Mondhatni igen, hiszen esztétikai beavatkozásnak számít. Dr. Kárász Tamás minden műtétnél figyelembe veszi az arc aszimmetriáját. Lehet, hogy az eredmény nem lesz szimmetrikus, viszont természetesnek fog hatni és ez a lényeg, a természetesség. A doktor úr célja minden orrplasztika során az arc egyensúlyának és helyes arányainak a megtartása.

Nem az a cél, hogy az ügyfél kinézete teljesen megváltozzon. Inkább az, hogy az adott változtatás az arc és az orr harmóniáját javítsa. Az orrplasztika nemcsak a szépséghibákat javítja, de általa a légzési nehézségek is megszüntethetőek. A sebészeti beavatkozással kezelni lehet az orr méretét, a lelógó és kampós részeket, valamint az aszimmetriát és a ferdülést.