Brother nyomtató szerviz: 50 éve a nyomtatás szolgálatában

brother nyomtató szerviz

Ahhoz, hogy egy Brother nyomtató tökéletesen működjön, karbantartásra van szüksége, amit a Brother nyomtató szerviz biztosít.

Manapság minden irodában és szinte minden otthonban van legalább egy asztali nyomtatógép, hiszen gyakran van szükségünk a munkájára. Már 50 éve annak, hogy 1971-ben a japán Brother cég, amelyik először varrógépekkel, majd írógépekkel foglalkozott, világra szóló újdonsággal rukkolt elő.

brother garancia

Piacra dobta ugyanis a világ első, gyors mátrixpont nyomtatóját, ami azonnal közkedveltté vált az irodák és a háztartások világában egyaránt. Nem meglepő, hiszen nem kellett hozzá előzetes szaktudás és a beüzemelése is végtelenül egyszerű volt. Az első sikert 10 évvel később egy még hangosabb követte, hiszen ekkor készült el a Brother első lézernyomtatója, ami szintén a világ nagy kedvence lett. Persze egy világszerte közkedvelt nyomtatóhoz szükség van háttértámogatásra is annak érdekében, hogy a vásárlók és a felhasználók mindig elégedettek maradjanak. Ezt a támogatás biztosítja a Brother nyomtató szerviz.

Miben tud segíteni a Brother nyomtató szerviz?

Manapság, amikor egy általános használatra kialakított nyomtató nem kerül olyan sokba, mint régebben, könnyen kidobjuk – jobb esetben leadjuk a hulladékudvarban – az elromlott masinákat. Mégis, a fenntarthatóság érdekében sokkal jobb döntés, ha inkább a Brother nyomtató szerviz segítségét kérjük. Hiszen a javítás általában jóval olcsóbb, mint egy új készülék és nem terheljük a környezetünket sem azzal, hogy kidobjuk a régit.

fénymásoló

Ráadásul, ha egy főalkatrész romlik el és kerül kicserélésre, a nyomtató olyan lesz, mint az új.

Meghibásodás esetén érdemes elmondani már a telefonhívás során a tapasztalt „tüneteket”. Nem ritkán ennek alapján is meg tudja mondani egy profi szerelő, hogy a helyszíni kiszállás során meg tudja oldani a problémát vagy nem. Amennyiben nem, akkor be kell vinni a Brother nyomtató szervizbe. Ekkor egy gyors vizsgálatot végeznek el első lépésként. Ha ebből kiderül, mi a probléma oka, nagyjából meg tudják mondani, mikorra készülnek el a javítással. Amennyiben nem kell megrendelni hozzá valamilyen alkatrészt, vagy éppen van raktáron, nem kell sokáig várni arra, hogy ismét munkába állítsuk.

Milyen hibák jelentkezhetnek egy Brother lézersugaras nyomtatónál?

Ha a nyomtató csíkos nyomtatási képet ad, két dolog lehetséges. Az egyik, hogy a festék felvivő henger, más néven a dob megsérült. Ha ez a gond, csak az alkatrésznek a cseréje oldhatja meg a problémát. A másik, hogy szennyeződés okozza a hibát. A lézernyomtatókat időről-időre meg kell tisztítani, hiszen a nyomtatópapírral bevitt és a levegőből bejutó szennyeződések idővel ronthatják a szerkezet hatékonyságát.

Amennyiben a nyomtató nem húzza be a papírlapot, ez utóbbira lehet szükség, bár az is lehet, hogy egy fogaskerék ugrott ki a helyéről.

Ha a nyomtató kattogó hangot hallat, nem kizárt, hogy eltört benne valamilyen kisebb alkatrész, ami cserére szorul. Persze nemcsak meghibásodás esetén fordulhatunk a Brother nyomtató szervizhez, hanem akkor is, ha tintát kell cserélni, de nem vagyunk biztosak magunkban. A szakértők megmutatják a helyes technikát, de bármikor kicserélik teli tárolóra a kifogyott festéket. A kijelölt Brother nyomtató szervizeken keresztül a garanciális javítások is elérhetőek, ebben az esetben a papírmunkát a szerviz intézi.

multifunkciós tintasugaras nyomtató

Mikor ajánlja a Brother nyomtató szerviz az új eszköz vásárlását?

Sajnálatos módon vannak esetek, amikor nincs értelme a javításnak. Ez akkor történik meg, ha olyan régi modell az adott modell, hogy egyszerűen nem lehet fizikailag a számítógéphez kötni. Az is előfordul, hogy az öreg darabokat nem lehet szoftveresen installálni, mert már nem készítenek hozzá megfelelő frissítést az új operációs rendszerekhez. Sőt, az is megesik, hogy egyszerűen már nem gyártanak egyes modellekhez megfelelő alkatrészeket, vagy a nyomtató értékéhez képest túl drága lenne a javítás. Ilyenkor sajnos, akármennyire is strapabíró a kedvenc gépünk, érdemes inkább egy új darabba beruházni.