Adidas labda: a 2012-es EB kincse

Adidas labda

A híres, világszinten elismert Adidas márkát senkinek sem kell bemutatni. Ez a brand már több évtizede az élen jár a sportfelszerelések, sport eszközök gyártásában és forgalmazásában. Azonban 2012-ben, a labdarúgó Európa bajnokságnak köszönhetően, az Adidas labda volt a középpontban, hiszen ez volt a torna hivatalos lasztija.

Az Adidas labda a Tango 12 nevet viselte, amelyiket a a csoportok sorsolásakor, tehát 2011 december első hetében mutattak be. A játékszer érdekessége az, hogy ezt a 80-as években jellemző Adidas labda tervei alapján készítették, természetesen nagy figyelmet fordítva a teljes modernizálásra. A kellék tervezése 2 évet vett igénybe.

Népszerűségét igazolja, hogy megannyi szövetség, klub és népszerű labdarúgó is tesztelte ezt és jó véleménnyel volt róla. Az Adidas labda egyediségét az is tanúsítja, hogy ezt még laborokban is tesztelték, vizsgálták, és arra a következtetésre jutottak a szakemberek, hogy ez maximálisan megfelel a követelményeknek. Ezt a kelléket azóta számos áruházban és internetes boltban be lehet szerezni.