A whisky egy égetett szesz

Whisky
Whisky

Rengeteg egyedülálló ízű alkoholos ital vásárolható meg manapság, azonban vannak bizonyos fajták, amelyek gyakran első helyen állnak az alkoholkedvelők körében. Pontosan ilyen a whisky, hiszen nemcsak hazánkban bizonyul közkedvelt szeszesitalnak, hanem temérdek más országban is. A whisky égetett szesz, ami a gabona huzamosabb ideig tartó erjesztésével majd lepárlásával, illetve a fahordóban történő érlelésével készül.

A legtöbb esetben a szakértők a tölgyfából készült hordók mellett döntenek, amelyek hozzájárulnak az eredeti íz eléréséhez. Ez az ital például az amerikai angolban és ír dialektusban is whiskey néven ismert. A hozzáértők külön figyelmet fordítanak a felhasznált gabonára is, ami az esetek többségében árpa, rozs, kukorica, árpa- vagy éppen rozsmaláta.

A whisky fajták tetemes része legtöbbször vegyes cefréből készül, azonban ez alól kivételt képez a maláta-whisky. A www.bareszkozok.hu weboldalon rengeteg egyedi típusú szeszesital vásárolható meg, többek között a már fent kielemzett, igen népszerű alkoholos ital is.