A Merci ülésfoglaltság érzékelő kiegészíthető szükség esetén

Gyakran vehetjük hasznát a Merci ülésfoglaltság érzékelőnek
Gyakran vehetjük hasznát a Merci ülésfoglaltság érzékelőnek

Mi történik olyan esetekben, amikor hirtelen koccanás következik be? Általában a légzsákok kinyílnak, de nem minden oldalon, hanem csak ott, ahol biztosan ülnek. Ez azért történik meg, mert a Merci ülésfoglaltság érzékelő jelzést kap arról, hogy melyik helyek vannak elfoglalva. Ennek az lehet az előnye, hogy miután vége a balesetnek, és a jármű szervizbe kerül, akkor csak azt a részt szükséges kicserélni, ahol az elhasználódott.

Nem feltétlenül kell egy hatalmas frontális ütközésre gondolnunk, ugyanis a légzsákok már egy kisebb ütés esetén is megnyílhatnak. A Merci ülésfoglaltság érzékelő azonban idővel akár el is romolhat, aminek a következménye az lesz, hogy az egész rendszer leáll, és egyáltalán nem fog működni szükség esetén.

Ezt a hibát érdemes azonnal korrigálni, mert nem szabad olyan kocsival közlekedni, amelyik nincsen megfelelő műszaki állapotban. Van rá lehetőség, hogy a Merci ülésfoglaltság érzékelő kiegészítésre kerüljön, amíg eljutunk a szerelőhöz, de ez csak pillanatnyi megoldás lehet és semmi esetre sem végleges.