A bojlis botok erősek és hajlékonyak

Jó minőségűek a bojlis botok
Jó minőségűek a bojlis botok

A legtöbben úgy vélik, hogy a nagyobb kapás érdekében kimondottan előnyös, ha minél beljebb tudják juttatni a csalit a tóban. Ennek a feltételezésnek lehet alapja, hiszen a mélyebb vizek sokkal nyugodtabbak, mint a part környékén. Azért, hogy jól be tudjuk dobni a csalit, nem árt, ha van nálunk a bojlis botok közül olyan, amelyik alkalmas a célra.

Ezeket az eszközöket kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy minél könnyebben el tudjuk érni azt, hogy a parttól messzire juttassuk be a csalit. Mielőtt még feltalálták volna magát a tekerőt, mint segédeszközt, a partról való horgászatot az szabta meg, hogy ki tudott minél hosszabb botot használni a cél érdekében.

A későbbiekben aztán már nem volt szükség az akár hét vagy éppen tíz méter hosszú pecabotokra, mert a kétméteres is bőven megfelelt a célra, egy alkalmas orsó segítségével. Érdemes még szempontnak venni, akár a bojlis botok esetében is, hogy fontos a könnyed használhatóság és a nagy ellenálló képesség, ezért olyan anyagból készülnek, amelyek kiváló szilárdsággal, de egyben rugalmassággal is bírnak.